
MALZEMELER
12 tane barilla lazanya
1 kavanoz garnitür
1 tane kırmızı biber turşusu
kaşar rendesi
başamel sosu için;
3yk sıvı yağ
3 yk un
4 sb süt
tuz, karabiber
YAPILIŞI
Başamel sosla başlayalım, yağda bir iki unu kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü ekleyip tuzunu karabiberinide ilave edip pişiriyoruz.(başamel sos katı olmayacak, her zaman yaptığımızın birazcık sıvısı)Şimdide borcamın en altına bir kepçe başamel sosundan döküp onunda üstüne 3 tane lazanya yerleştirip bidaha başamel, kaşar rendesi ve garnitür koyup üstüne 3 lazanya koyup yine aynı işlemi uygulayıp, böyle böyle 12 lazanyayıda bitirip en üste kalan başamel sosu güzelce sürüp kaşar peyniri rendesi serpiştirip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirip 10 dak. dinlendirdikten sonra servise hazırdır lazanyamız;) Bildiğiniz gibi daha çok kıymalısı yapılıyor, mantarlısıda, kabaklısıda güzel olabilir artık hangisini sever yada isterseniz;) yiyenlerden tam not aldı;) çok beğendiler.....lazanyayı kim sevmezki.....
Afiyet olsun......
Harika olmuş canım ellerine sağlık öptüm...
YanıtlaSildenencekler listesine aldım.ellerine saglık.
YanıtlaSilBu halini hiç görmemiştim,çok değişik... nefis olmuştur eminim.. malzemeleri çok güzel çünkü..
YanıtlaSilellerine sağlık..
Sevgiler.
Vallahi ben lasanyayi hep sebzeli yaparim.Bizim evde et az yendiginden lasanyanin icine hafif sotelenmis kabak ve brokoli ve havuc cok güzel oluyor....
YanıtlaSilSevgiler
eline saglik... leziz duruyor. ben hic hayatimda lazanya yemedim :) sanirim birgun yemenin vakti geldi geciyor da :) sevgiler medinem
YanıtlaSilÇok doğru söylüyorsun canım lazanyayı kim sevmez ki? Vallahi biz bayılarak yeriz. Senin tarifi denemek lazım. Garnitür eminim çok yakışmıştır. Ellerine sağlık. Çok öptüm
YanıtlaSilGarfield gibi hissettim kendimi harika görünüyor off. bu saatte
YanıtlaSilEtle arası çok hoş olmayan benim gibiler için süper bir tarif olmuş:). Görüntü harika..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:).
Sevgiler....
aslı
Ellerinize sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilLazanya arasına koyulacak çok çeşitle güzel bir davet yemeği olabiliyor böyle. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilıspanaklı yada kıymalısından huna fırsat gelmemiş:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım...
ellerine sağlık canım..nefis olmuş..
YanıtlaSilcanım gerçektende harika bir lezzet ellerine sağlık....
YanıtlaSilşahane görünüyor eminim garnitür çok yakışmıştır
YanıtlaSilelllerinize sağlık...
Seragun önderliğinde düzenlenen Eskileri Yenileme Etkinliği Kasım/2009 evsahipliğini ben yapıyorum arkadaşlar.Çalışmalarınızı sayfalarınızda yayınlayınca bana yorum yada cbox yoluyla haber verin lütfen.Hemen gelir alırım.Etkinliğimize herkes davetlidir.Blogu olmayan misafirlerimde çalışmalarını sergilemek isterlerse bana mavis62@gmail.com'dan ulaşabilirler. Ayrıca http://mavis62.blogspot.com/ adresimdende bana ulaşabilirsiniz.
YanıtlaSilBana ulaşan arkadaşlarımın çalışmalarını hemen yayınlamaya başlıyacağım.
off yemede yanında yat olmuş bu güzel lazanya ellerine sağlık arkadaşım süper görünüyor yarın lazanya almaya markete gidiyorum :))
YanıtlaSillazanyayı ben hep kıymalı yapıyorum.ama böyle yeniliklere açık olmak lazım dimi?
YanıtlaSilellerine sağlık
selam arkadasim lazanya bizm kulturde pek yaygin olmasada cok begenerek yapiyorum.
YanıtlaSilsizin lazanyaniz cok guzel ve leziz gozukuyor.not aldim denicem ilk firsatta.sevgilerle
çok leziz görünüyor..
YanıtlaSilçok teşekkürler süper tarif
YanıtlaSilnice post. thanks.
YanıtlaSil