
MALZEMELER
1 sb süt
1 yumurta(akı içine, sarısı üstüne sürülecek)
1 çb sıvı yağ
yaş maya
2,5 çk tuz
2,5 çk şeker
aldığı kadar un(4 sb kadar)
YAPILIŞI
İlk önce sıvı malzemeleriyle beraber mayayı eritip diğerlerinide ilave edip iyice yoğurup sekize bölüp hamuru, tabak büyüklüğünde açıp hepsini, aralarına 1 yk kadar erimiş tereyağından sürüp hepsini üstüste koyup enüste yağ koymadan güzelce yufkayı açıp 1 çb yağla karıştırdığımız 3 yk haşhaşıda güzelce sürüp 16'ya yada daha fazlaya kesip sığara böreği gibi sarıp yada yufkayı yarıya kadar burma şeklinde sarıp küçük küçük kesip yağlı kağıtladığımız tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı ve sıvı yağdan oluşan karışımdan sürüp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdikten sonra servise hazırdır haşhaşlı çöreklerimiz;) tadı görüntüsünden çok daha enfesti çöreklerin;)
Afiyet olsun......
canım ya benim mayalı sigara böregimin aynısı sadece bu haşaşlı haşaşım gelirse annemden denerim bende ellerine salık canım.
YanıtlaSilcnmmm elerine sağlık harika görünüyor sevgiler...
YanıtlaSilCanımcım tarife hashaşı ne zaman ve ne kadar ekliyoruz göremedim ben. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSiltşkler esincim;) hamuru yağlayıp üstüste koyduktan sonra açıp kalın olmayacak ama;) 3 yemek kaşığı haşhaşı 1 çay bardağı sıvı yağla sürülebilir kıvamına getirip yufkanın her yerine sürüp....devamı tarifte var;) bide biraz tepside mayalanması lazım;)
YanıtlaSilyaa haşhaşım bitti ve kaliteli haşhaş heryerde bulunmuyo. çok severim haşhaşlı şeyleri çok.
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
Bayilirim hashasli cöreklere, tadiyla mideye, sekilleriyle de gözlere hitap ediyorlar. Ellerine saglik, sevgiler.
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık...çayın yanına gönder bir tane:))
YanıtlaSilRica ederim canımcım. Eklemene sevindim. Sevgiler...
YanıtlaSil:)) Ellerien saglik Eldivenlerim :)) Afiyet olsun :)) Yalniz bisey sormak istiyorum yani bilmedigimden soruyorum, simdi burda yas maya yok, onun yerine kabarma tozu kullansam olur mu acaba ? Nefis gorunuyor bu arada :))
YanıtlaSileşim bayılır böyle tariflere...
YanıtlaSilnefis görünüyor canım ..ellerine sağlık...
öpüyorum seni..
moonsun tşkler arkadaşım, kabartma tozunu bilemem ama kurumaya olabilir herhalde;)
YanıtlaSilellerine sağlık,çok güzel görünüyorlar pofuduk pofuduk :)
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor bayıldım.
YanıtlaSilSevgiler.
Merhaba,
YanıtlaSilSizden sitenize yerleştirdiğiniz yemekosfer arama kutusu ile ilgili bir ricam olacak.
Fark ettiniz mi bilmiyorum ama son bir haftadır Cafe Fernando kapalıydı. Sitenin alt yapısında birtakım arızalar meydana geldi.
Bu arızanın sorumlusunun da Yemekosfer arama kutuları olduğunu yeni keşfetmiş bulunuyorum.
Sitenize yerleştirdiğiniz kodlarda ufak bir değişiklik yaptım.
Cafe Fernando'nun bundan sonra sorunsuz işleyebilmesi için eski kodların mümkün olan en kısa zamanda yenileriyle değiştirilmesi gerekiyor.
Yeni kodlara şu sayfadan ulaşabilirsiniz: http://cafefernando.com/yemekosfer/ekle.php
Vaktinizi aldığım için lütfen kusura bakmayın ama acil olarak uğrayıp sitenizdeki kodları yenilemeniz Cafe Fernando'nun sağlam işleyebilmesi için şart.
Şimdiden teşekkür ederim,
Cenk
bayılırım haşhaşlı çöreğe eskiden annemde çok yapardı am ne zamndır yapmadı iyiki gördüm sende canım :)) ellerine sağlık
YanıtlaSilÇörek harika görünüyor... Tadına bakan şanslılardan olmak isterdim... Ellerine sağlık... Sevgiler...
YanıtlaSil