
MALZEMELER
3 yumurta
1 sb toz şeker
1 çb süt
125 gr tereyağı
1 paket vanilya (ben koymadım)
2 sb un
1 paket kabartma tozu
ÜSTÜ İÇİN
5-6 armut
3 yk tozşeker
3 tk tarçın
YAPILIŞI
Yumurtalarla şekeri iyice çırpıp süt, erimiş tereyağını ekleyip biraz daha çırpıp ununu ve kabartma tozunu ekleyip bigüzelce karıştırıp kalıba veya tepsiye döküp, kabukları soyulmuş, küp küp doğranmış armutları şeker ve tarçınla karıştırıp kek karışımının üstüne döküp önceden ısıtılmış fırında 30- 40 dak kadar fırına göre değişebilir tabikiyle:)))üstleri kızarana kadar pişiriyoruz, kürdanı batırıp pişip pişmediğini anlayabiliriz:))) hepsi bukadar hem pratik hemde tadıda görünüşüde çok güzel ve
lezzetli:)))
Afiyet olsun
ellerinize sağlık...armutlu pie çok güzel gözüküyor...kandiliniz kutlu dualarınız kabul olsun...:)
YanıtlaSilBu kadar lezzetli bi site olur,gercekten cok begendim.Tekrar gorusmek uzere sevgiyle kal.
YanıtlaSilOzi
aemut harika bir meyve tek başınada böylece de her daim yenilebilir:)
YanıtlaSilellerinize sağlık.
armutlu pie nefis görünüyor, ellerine sağlık...
YanıtlaSilsevgiler...
enfes görünüyor. Çok iştah açıcı.. :)
YanıtlaSilellerinize sağlık. Hoşgeldiniz :)
sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com